Proběhnutí po Velkém zdelovském lese - 8.kolo ZHL

2.3.2003, písník Světlá

ukázka mapy H

Pořadatel: Lokomotiva Pardubice
Mapa: Velký les, M 1:15 000, E 5m

     Další závod OB, který jsem si jako přípravu na sezónu nemohl nechat ujít, bylo 8.kolo ZHL ve velmi oběhaném, a tudíž i většině závodníků dobře známém Velkém lese. Počasí posledních dní se překonávalo, bylo jasno a teplo, což se sice tuhle neděli moc nesplnilo, ale předpovídané přeháňky se nekonal a bylo z toho nakonec vcelku hezké počasí.
      I když už zdaleka nemrzlo, v lese bylo stále ještě sněhu dost na to, aby později startující závodníci mohli v azimutech mezi průseky použít vyšláplé dálnice. Trať H se mi zdála trochu běhavější, než je zdrávo, hlavně proto, že dost postupů kopírovalo nějakou tu cestu nebo průsek. Našla se však i místa, kde ačkoli jsem okolí kontroly velmi dobře znal z minulých závodů (č.3), přesto jsem se asi v euforii z toho, jak mi to dneska pěkně jde, nechal zmást povyrostlými hustníky v okolí a lehcesi tak pobloudil se ztrátou kolem tří minut. Zajímavé zpestření bylo i to, že jednu kontrolu jsem dneska navštívil hned 3x, tedy ne, že bych zakufroval, ale prostě byla v pořadí (č.5,8,11).
      I když to podle mě byla trať spíš pro atlety, svůj cíl zjistit, jak na tom fyzicky jsem, jsem myslím splnil. Bylo sice docela deprimující, že se mě posledních asi šest kontrol držel zuby nehty nějaký borec věkem něco kolem H14, nicméně škodolibě mě potěšil Cholera, který se lesem pohyboval ještě nižší rychlostí než já. Rychnov, myslím, získal letost skutečně nebezpečného borce.

Kategorie H - 39 závodníků
1. Svoboda Lukáš SHK 65.21
12. Leštinský Tomáš DOB 77.56
21. Preininger Luděk DOB 85.01

(DOB7801)