Hradecká Jarmilka - 7.kolo ZHL

15.2.2003, Hradec Králové

ukázka mapy HE,DE

Pořadatel: Piškot - SHK
Mapa: Jarmilka - východ, M 1:5 000, E 5m

     První letošní závod pěšího orientačního běhu, kterého se zůčastnil někdo z Dobrušky (jenom já), pořádal Pškot v Hradci na cvičišti u lesního hřbitova. Počasí bylo typicky zimní, tedy sníh zdola a občas i zhora, to celé v teplotách kolem -5 °C.
      Atraktivnost jinak poměrně fádnímu terénu hradecké roviny dodávalo extrémní množství jam a prohlubní různých velikostí často vyplněných když ne vodou, tak aspoň pořádnou bažinou. Škoda, že díky mrazům posledních dní však překvapivě všechno modré na mapě zamrzlo stejně jako v cíli pro závodníky v lavoru připravené mytí, protože pak by to dneska bylo rozhodně ještě zajímavější.
      V tomto terénu se staviteli podařila na mapě velikosti A5 a ploše 650x700 metrů postavit velmi hezká, pestrá a rychlá trať, kde se střídal rychlý běh s přesnou dohledávkou. Piškot v rozpise sliboval příjemné bloudění po cvičišti, což se mě moc nepovedlo, protože i když byly kontroly mnohdy hezky poschovávané, díky extrémně husté síti cest a cestiček nebylo nikdy těžké kontrolu dobře trefit. Ale jinak to dnes bylo velmi hezké proběhnutí, takže teď pro všechny dobrušťáky, co se mnou nechtěli jet: "Zaváhali jste !"
      Protože jsem se, ač na to nemám, bezostyšně přihlásil do HE, můj výsledek taky podle toho vypadá... :-)

Kategorie HE (4,2 km) - 23 závodníků
1. Udržal Tomáš LPU 24,46
10. Leštínský Tomáš DOB 29,53

(DOB7801)