MČR LOB krátká trať + Český pohár, ŽA, ŽB - klasická trať

15. - 16.02.2020

H21H21

Pořadatel: Slavia Liberec orienteering
Mapy: Pilská cesta, Harrachov 2020(1:7500, 1:10000, E 5m)

     Úvodních závodů LOB sezóny v Rejdici se nikdo z Dobruška nezúčastnil a ani v Harrachově jsme neměli početné zastoupení. Oba závody jsem absolvoval jen já, na sobotní mistrovský závod přijel ještě Luďa. Pro mě samotného tyto závody byla příjemná nostalgie, neboť v Harrachově jsem ve stejném prostoru před 18 lety jel svůj první LOB.
     V Harrachově se jezdí na standardních závodních tratích, tudíž je tam hustá síť širokých stop, čárek a teček minimálně. Oba závody měli start i cíl v běžeckém stadionu a oba dny jsem se podíval i na doskočiště mamutího můstku.
     V sobotu bylo na programu Mistrovství ČR na krátké trati a mně se to moc líbilo. Byly tam volby, kde bylo potřeba číst vrstevnice. Postupy s několika křižovatkami, kde se muselo trochu mapovat. Prostě moc pěkný. Já sváděl souboj na konci výsledkové listiny s Radimem. Finální náskok jsem si vybudoval sjezdem na K15 a rychlejším nazutím lyží na K16 (tam se hned na K15 sundávalo a šlo se nahoru). Luďa jel H35 a dojel na pěkném 13. místě.
     V neděli se jela klasická trať a z nějakého, pro mě nepochopitelného, důvodu jsme měli stejnou trať s Elitou. A neboť se jelo ve stejném prostoru jako v sobotu, tak to znamenalo vymetání všech koutů mapy, některé i vícekrát. Po 75 minutách jsem měl objetou celou mapu, dojel jsem k cíli a byl teprve v polovině. Už mě to moc nebavilo. Znechucení završila K19, kde se sjelo dolů a okamžitě se jelo nahoru. Jinak trať nepostrádala volby a musela se pečlivě číst mapa (to hlavně kvůli spletitosti a malému prostoru).
     
     
     Výsledky DOB sobota
     Výsledky DOB neděle

Lžíčař Martin (DOB8803)