MČR LOB sprint + Český pohár, ŽA, ŽB - krátká trať

12. - 13.01.2019

H21

Pořadatel: SK Orientační sporty Nové Město na Moravě
Mapy: Modříňák, Amerika(1:5000, 1:7500, E 5m)

     Úvodní závody LOB sézony byly připraveny do exkluzivního prostoru, Vysočina arény, kde se před třemi týdny proháněly hvězdy světového biatlonu. Tato skutečnost přilákala velké množství závodníků, někteří byli na LOBech dokonce úplně poprvé. Zázemí bylo také vynikající, vytápěný prostor s lavicemi, kde se dalo převléci a na start to bylo nedaleko.
     V sobotu bylo na pořadu Mistrovství ČR ve sprintu. Startovalo a dojíždělo se na stadionu, jen množství diváků na tribuně nebylo tolik jako na biatlonu. Ale i tak pěkný zážitek. Tratě byly postaveny na standardních závodních tratích a na něco málo skútrovkách. Obtížné to bylo množstvím kontrol na malém prostoru, bylo potřeba hlídat, na kterou kontrolu se zrovna jede. Jeden z nejhezčích LOBů u nás.
     V neděli byl závod Český pohár na krátké trati. Jelo se hlavně na loukách směr Vlachovice, kolem stadionu už se jen dojíždělo. Opět to byl moc pěkně postavený závod na parádních stopách. Velký dík pořadateli, který i přes nový sníh vše upravil jen s půlhodinovým zpožděním startu. Já se vyautoval z DOB souboje v H21A hned po startu, kdy jsem ve změti kontrol nenašel správnou jedničku a dojel k 15.
     Čest oddílu zachraňovali Hoškovi, kteří v posledních závodech za Dobrušku jeli moc pěkně. Hlavně Radim ve své premiéře na LOB obsadil 2. a 1. místo. Že to bylo v Péčkách nebude brzy nikoho zajímat.
     
     Výsledky DOB sobota
     Výsledky DOB neděle

Lžíčař Martin (DOB8803)