14. kolo Východočeského poháru

Sobota 03.11.2001, Sedloňov v OH

Pořadatel: SOOB Rychnov n/Kněžnou
Mapa: Kobylinka, 1:10 000, E=5m

     Poslední letošní výchoďák pořádali naši orientační sousedé z Rychnova v Sedloňově. Někteří už tam pomalu zdomácněli, protože už letos potřetí se tu konaly závody v OB (a ne naposledy, příští týden tu proběhne armádní přebor v OB, to jen tak na okraj). Počasí bylo vlhké a chladné, teda typicky podzimní, kde nechyběla mlha, že by se dala krájet. A díky té mlze závod dostal úplně jiný rozměr.
      Tratě byly postaveny vlmi nápaditě. Zvláště geniální byl přeběh z jedné strany mapy na druhou po loukách mezi malými remízky.Za normálního počasí jinak vcelku stupidní postup, ale právě díky té neproniknutelné mlze bylo hodně snadné na rozlehlé louce bez jediného záchytného bodu ztratit směr a doběhnout úplně někam jinam. Ani na ostatních postupech vcelku nechyběla volba postupu, nebo aspoň pořádná dohledávka mezi velkými kameny a skalnímy srázy, kterými se mapa jen hemžila. Bohužel se závod neobešel bez zranění, jenom co jsem postával u startu, jsem zaznamenal podvrtnutý kotník a prý byla zavolána Horská služba pro nějakou holčinu se zlomenou nohou. Lidi, hlávně v tom lese dávejte pozor, ať to nebere takovýhle konce!
      No, jak říkám, v lese bylo nádherně. Bohužel se objevily problémy s technikou, kdy mnoho závodníků nedostalo mezičasy, protože se nestíhaly tisknout. Nakonec byl počítač přemluven aspoň k tomu, aby tiskl alespoň frekvencí 1 závodník za 1/2 minuty. Když jsme odjížděli, tiskl se závodník se startovním časem kolem 60. Průběžné výsledky byly, to je fakt, ale ty mezičasy si asi stáhnu z internetu.

(DOB7801)