9. kolo Východočeského poháru

Sobota 06.10.2001, Vrbice

Pořadatel: OOB Vamberk
Mapa: Kapraď - sever, 1:15 000, E=5m

     Dneka se jelo závodit na Kapraď sever. Pořadatelé z Vamberka pro závodníky připravili kvalitní zázemí v podobě fotbalového hřiště v obci Vrbice na severozápadě mapy. Jinak počasí se umoudřilo a mimořádně nepršelo, k polednímu se pak ukázalo i sluníčko a bylo teplo.
      No, co říci k závodu ... byl to běžák. Trochu bych zkritizoval stavitele tratí za orientačně příliš jednoduché tratě (tedy aspoň H21C). Podobné vzdálenosti mezi jednotlivými kontrolami, většinou bez výraznější volby postupu. Navíc díky bílému, průběžnému lesu byla často nejlepší varianta nabrat azimut a běžet, co to dá. Alespoň kontroly pak mohly být víc schované a ne, že lampion je vidět už sto metrů předem. Citelně mi chyběl nějaký dlouhý postup, kde by právě byla zásadní volba. Orientačně jsem tedy dnes uspokojen nebyl. Fyzicky trať nebyla z nejlehčíh, ale důležitá je především orientace. Byl to běžák, kdo to má v nohách, tohle byl závod pro něj.
      Celkově bych to shrnul asi tak; zázemí perfektní, organizace bez chyb, SI také bez chyb, průběžné výsledky byly, mapa seděla, trať nic moc.
      Ale naši si i přes to vedli skvěle.
     
      výsledky nejsou, přece jen někde se upgrade webu projevit musel :(
     

(DOB7801)