4.kolo zimnej ligy - Ťahanovská snežienka

6.3.2005, Ťahanovce

M19

Pořadatel: ATU Košice
Mapa: Zelený dvor, 1:10000, E 5m

     Přišel březen a s ním i jeho první neděle, kterou východoslovenští orienťáci zasvětili sportu. Na okraji košického sídliště Ťahanovce v areálu Olympie pořádala mládež místního klub ATU Košice 4.závod zimní ligy příznačně nazvaný Ťahanovská sněženka, když touto dobou už většinou tato kvítka zdobí kdejaký kout louky. Letos se však zima rozhodla nedat se tak snadno. Za nedělní větrné počasí s teplotami kolem nuly se tedy rozhodně nemusela stydět, taktéž do lesa se závodníci jistě těšili nejen na kontroly, ale i na slušnou sněhovou pokrývku.
      Zkušenost: ve sněhu se běží špatně. To jsem poznal hned jak jsem seběhl cestou na jedničku z vyšlápnutého chodníčku mezi stromy. V rámci daných možností jsem si ani neuvědomoval, že běžím asi o dost pomaleji než obvykle. Tuto skutečnost mi hned ukázal Drenčo, když mě na 3.kontrole svižným krokem o 30 kilo lehčího běžce minul, jen tlaková vlna mě odhodila kousek stranou. Nevadí, aspoň už dnes nemusím závodit! Trať pak dál ubíhala normálním tempem, občas volba, ne moc dohledavka, jedno zákeřné kluziště (většina si tam dala pěkně na budku) a jedno malé oživení v podobě tmavě zeleného ostružinového hustníku, který bylo třeba pro kontrolu probušit tam, orazit a hned to zas probušit zpátky. Toto někteří závodníci nepobrali a i po doběhu v cíli v tom marně hledali nějakou myšlenku. Jinak ale tratě byly hezké, přiměřeně dlouhé, prostě nezklamaly, nenadchly... taková zimní liga :)
      Co ale určitě všechny potěšilo, byl skvělý čaj, co jsme ráno vařili, který kromě čaje obsahoval i ostřejší ingredience "pro zahřátí". Po doběhu všech závodníků pak proběhlo krátké vyhlášení, předání cen a nakonec ukončení závodů s připomínkou, že za čtrnáct dní nás čeká ve stejném lese první a druhé kolo výchoďáku. Těšíme se!
      výsledky netřeba ;)

(DOB7801)