7.kolo východočeského poháru

26.6.2004, Kounov - Hluky

Pořadatel: KOB Dobruška
Mapa: Hlucký les, 1:10 000, E 5 m

     Za našeho pořadatelsví proběhlo poslední kolo VČP v Kounově Hlukách. Počasí nám vyšlo na výbornou, polojasno a 20°C bylo skoro ideální na běh.
      Shromaždiště musí ocenit někdo jiný, protože jsem se tam moc nevyskytoval výměnou za lítání po lese, kde jsem roznášel kontroly a pak na startu kreslil pár map. Když už to vypadalo, že je všechno v pohodě a že si dám párek, přišly od závodníků zprávy, že nerazí kontrola 210. Nevadí, přeprogramovali jsme prázdnou krabičku. V ten moment se ukázalo, že nerazí ani 190. Vyrazil jsem je obě vyměnit (čas tak 100). Když jsem se po dvaceti minutách vrátil na shromaždiště, zjistil jsem, že další čtyři kontroly jsou mrtvé. Většina závodníků už byla pomalu z lesa venku, tak jsme se rozhodli nechat to být.
      Teď byl ten pravý čas na párek a pozeptat se, jak se závodníkům líbilo v lese. Názory byly hodně různé, ale to, že to je dneska fyzicky náročné, se shodli všichni. Dost lidí si závody a tratě s zásadními volbami postupů chválilo (maximálně mě potěšil Karlos Haas, že prý dnes běžel nejhezčí jarní závod), potěšil i Pepa Sedloň (SNA):"Takhle mají vypadat desítky a dvanáctky...", dost lidí si ale mezi srázky pohledalo a dost lidí mělo připomínky k mapě (hlavně co se týká porostů, hold říjen 2002 není červen 2004). Taky někteří majitelé pozemku byli značně překvapeni, co se to kolem jejich chalupy děje, zvláště jeden, který neváhal vypustit psa (tímto se za jeho chování závodníkům H35 omlouvám a věřím, že jim pes aspoň pomohl k lepšímu mezičasu)
      A že si tam většina pobyla hezky dlouho? Časy vítězů u kategorií H většinou odpovídají (krom vetošů) soutěžnímu řádu, tedy na co závodníci nejsou moc zvyklí. Co se mi jako staviteli nepovedlo, byly kategorie D, kde to skoro u všech děvčat (kromě žactva) chtělo zkrátit tak o 700 m.
      Každopádně doufám, že se z drobných chybek poučíme a příští rok, až na této mapě budeme pořádat další východočeský pohár, to dopadne minimálně stejně dobře nebo i lépe, než dnes.
     
      Tady jsou výsledky a mezičasy
     

(DOB7801)