Velká cena Lipovky - 7.ročník

8.5.2004, Lipovka

ukázka mapy Elita-3.úsek

Pořadatel: Pepa Doležal (VAM)
Mapa: Lipovka, 1:10 000, E 5 m

     Volný závodní víkend v naší oblasti dost oddílů využilo na svá soustředění, já s Martinem jsme ale vyrazili na velmi povedenou akci, kterou letošní Velká cena Lipovky bezesporu byla.
      Původně jsme měli vyrazit ve třech, protože to je štafetový závod, ale Makeesh v pátek dala přednost výletu do Prahy. Nevadí, na místě jsme ulovili P.Balcara (to je ten, co na něj občas narazíme při tréninku...) a vytvořili tak kvalitní konkurenci favorizovaným štafetám SRK. Štafety měly pohodovou atmosféru a nezvykle dramatický průběh, kdy obě dorostenecké štafety neunesly tíhu prvních úseků a na první farstě se nechaly nachytat. Zpestřením závodu pak byla pro třetí úseky pouze vrstevnicová mapa (viz ukázka). Nejdřív jsem netušil, jak se podle bílého papíru s několika vybranými orientačními body dá něco najít, ale nakonec to nebylo až tak těžké (hlavně díky pěšinkám, protože první úsek měl stejnou trať jako třetí...).
      Po doběhu na mě čekala půlka kuřete jak kráva, a protože jsme skončili třetí (kdo nevěří, ať tam běží), tak i jeden z osmi dortů. Když k tomu přičtu ještě pěkné teplé lehce oblačné počasí, byl jsem moc rád, že jsem se této akce, která následně se zábavou skončila až po půlnoci, zúčastnil.

Výsledky - Elita
1. Radek Sedlák 28:12 (1) Vendula Krásná 30:05 (7) Tomáš Vítek 30:02 (1) 88:19
3. Pavel Balcar 35:16 (5) Martin Lžíčař 31:45 (10) Tomáš Leštínský 35:53 (4) 102:54

(DOB7801)