7.kolo Zimní hradubické ligy

14.2.2004, Nový Hradec Králové

ukázka mapy H (DE)

Pořadatel: Slavia Hradec Králové
Mapa: Dubinka, M 1 : 15 000, E 5 m

     V sobotu bylo na pořadu další kolo ZHL, tentokrát v lesích kolem Biřičky. Co se počasí týče, tak oproti minulému víkendu se zima vrátila i do nížiny se vším, co k ní patří a co mě jako chodce zajímá, tedy především sníh. Naštěstí čtvrteční mrazy povolily, teploměr ukazoval pár stupňů nad nulou a na shromaždišti u Pavlíny (na Biřičce) bylo na sluníčku i docela teplo.
      Oragnizace závodu odpovídala jeho úrovni, ale vůbec nevadilo, že jsem se cestou na start málem ztratil, protože jsem ve sněhu přehlédl bílý fáborek, ani že se startér neobtěžoval (do času 30, kdy už byli skoro všichni v lese) pověsit transparent START a hodiny. Důležité bylo to, jak to bude vypadat v lese, neboť hlavní atrakcí dnes byla prehistorická téměř 9 let stará mapa. Stavitel sliboval vzhledem k silné těžbě dřeva náročné kontroly, na dvou místech kategorie H (a DE) jsem pak skutečně musel na chvíli podumat nad tím, kde ta kontrola asi bude. Na dvojce jsem pochopil, že co je v mapě žluté, je ve skutečnosti zelené, co je zelené je možná už bílé a co je bílé, může být i žluté. Ale jinak to byl dost běžák po cestách, které jediné v mapě seděly.
      Ve výsledcích jsem asi nedopadl nejhůř vzhledem k tomu, že se mi podařilo pár lidí předběhnout, slunce pořád svítilo, a tak se mi dnešní závod docela líbil.

Výsledky kategorie H - 23 závodníků       
1. Fencl Petr LPU 56:32
6. Leštínský Tomáš DOB 66:14

      P.S. jestli tohle někdo z SHK bude číst, pozdravujte tu kočku z občerstvovačky :-)
     

(DOB7801)