6.kolo Zimní hradubické ligy

7.2.2004, Kostelecká Lhota

ukázka mapy

Pořadatel: SOOB Spartak Rychnov n/Kn.
Mapa: Sklenářka, M 1 : 15 000, E 5 m

     Můj první letošní pěší OB pořádal Radek Sedlák (SRK) v rámci ZHL na mapě Sklenářka. Obavy ze sněhu v lese se po týdení oblevě s teplotami nad deset stupňů ukázaly liché, protože les byl nádherný, suchý, ani bažinky nebyly nějak extra mokré, prostě po sněhu ani památky, navíc v sobotu obleva vyvrcholila polojasnou oblohou, takže hlavně díky jarnímu dubnovému počasí bylo zaděláno na hezký závod.
      Byl připraven scorelauf systémem "kdo narazí víc kontrol v limitu, vyhrává". V lese bylo připraveno 45 kontrol, a tedy i mnoho možností, jak jich sebrat co nejvíc. Já na začátku vymyslel asi dost originální postup vzhledem k tomu, že od 4.kontroly jsem běžel sám (viz mapka - fialově je moje pořadí kontrol). Když na to teď koukám, nebylo to zřejmě nejideálnější řešění, nicméně se mi i tak za 75 minut na téměř 11 km podařilo nasbírat dost terčíků, z čehož nakonec bylo krásné třetí místo.
      Na začátek sezóny to byl moc hezký závod v pěkném mírně zvlněném lese, pohoda na shromaždišti, mapa většinou seděla, zjistil jsem si, jak jsem na tom fyzicky po zimě, tedy nic moc, protože jsem se asi 2km marně snažil přeběhnout Maňase (SRK) a taky pár veteránům jsem hodnou chvíli funěl na záda. Uvidíme příště. Každopádně to byl dnes moc hezký pohodový závod.

Výsledky kategorie H - 16 závodníků   
1. Sokolář Zdeněk SNA 74:26 33 0 33
3. Leštínský Tomáš DOB 75:20 33 -1 32

     

(DOB7801)