Zlatonedělní sprint

7.ročník - neděle 21.12.2003 - Rychnov n/Kněžnou

ukázka 1ukázka 2ukázka 3

Pořadatel: SOOB Rychnov n/Kněžnou
Mapy: Sibiř (1:10000), 2x unnamed (1:650)

     Zcela netradičně jsem jako jediný z oddílu navštívil malý, o to však více zajímavý a dramatický závod, který uspořádala dvojice rychnovských (asi) dorostenců. Počasí dnes bylo hlavním antilákadlem, neboť od rána bylo vcelku hnusně těsně nad nulou, do toho chvílemi víc a chvílemi míň pršelo, takže sníh se nám rozpouštěl a všude bylo mokro a blátivo. I přesto se na startu objevilo něco kolem dvaceti skalních sportuchtivých borců.Těsně před startem provedli pořadatelé krátký briefing, kdy jsem se kromě informací, že dojde 2x k výměně mapy, dozvěděl, že potok dnes prý skutečně není radno brodit! Usoudil jsem, že to bude zajímavé.
      Když udeřila druhá hodina a čtvrtá minuta, s rozvahou, protože jsem se v zatáčce nechtěl smeknout a vyválet v kaluži jako dva borci přede mnou, jsem vyrazil na trať. Mapka desítka ještě pamatovala doby, kdy se vývrat kreslil hnědě, nicméně kontroly byly vcelku jednoduché, a tak se nejvíce drahocených sekund ztrácelo právě při volbě "přes most vlevo","přes most vpravo" nebo "brodit". Naivně jsem čekal trať sušší, ale i kvůli tomu, že na postupu byla lávka, jsem na jedničku nebrodil. Těžce podmáčená louka mi pak vzala poslední iluze, že bych dneska nemusel doběhnou úplně durch, přesto se mi i na dvojku do vody nechtělo. Ale čtyřka a šestka byly jasný, koupel osvěžující, ještě pár vrstevnic a návrat k výměně mapy.
      Měřítko se brutálním způsobem zvětšilo na 1:650 a začal pravý supersprint po areálu koupaliště. Stavitel nás sedmkrát nechal oběhnout bazén, navšívili jsme skoro všechny lavičky a smrčky, kde jsem si užil hustník dvěma roky skrz živý plot. Ve třetím okruhu se vyskytla i záludnější místa v podobě otevřeného kanálu v jednom křoví, pro jednu kontrolu bylo třeba zaběhnout i do budovy, prostě bylo to pestré, rychlé a vůbec se mi to moc líbilo. Po doběhu byl připraven v šatně teplý čaj a mě nezbývalo, než se těšit na večer, kdy se měl konat noční závod.Nicméně i tady už většina rychnováků vyměkla (krom Radka, který byl organizátor, a Toma Vítka), a tak jsme se dohodli, že "někdy příště" a já vyrazil spokojený domů.

Kategorie Elita - 18 závodníků
1. Sedlák Radek 27:40
6. Leštinský Tomáš 31:45

(DOB7801)